آوازک

به سوی حقیقت

نیاز نیست دنبال روشنائیِ حقیقت باشی، فقط کافیه از تاریکیِ جهل دربیای تا روشنائیِ حقیقت خودشو بهت نشون بده

به سوی حقیقت

نیاز نیست دنبال روشنائیِ حقیقت باشی، فقط کافیه از تاریکیِ جهل دربیای تا روشنائیِ حقیقت خودشو بهت نشون بده

غذاها دارای چه مزاجی هستند و مُصلح آنها کدامند؟

ashk | چهارشنبه, ۱۸ مهر ۱۳۹۷، ۰۳:۱۸ ب.ظ | ۰ نظر

 

لیست مزاجیِ غذاها بدین قرار است:[1]

غذاهای گرم و تر

لبنیات:

شیرگوسفند تازه/ مصلح: عسل، گلاب

کره/ مصلح: عسل، شکر سرخ، ادویه قابضه، نمک

ماست چکیده/ مصلح: مغزگردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطّر

ریشه ها:

انوع ترب/ مصلح: نمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه

زردک/ مصلح: انیسون، ادویه گرم

سیب زمینی ترشی/ مصلح: دارچین، عسل، سکنجبین، سرکه و خردل، میخک

شلغم/ مصلح: فلفل، زیره، گلنگلبین، سکنجبین، شکر سرخ، خردل، سرکه

هویج/ مصلح: انیسون، ادویه گرم

توت و بذرهای ملیّن:

اقسام توت/ مصلح: نمک، عسل، زیره خیسانده در سرکه

خاکشیر/ مصلح: کتیرا، عسل

صیفی ها:

خربزه/ مصلح: آب انار ترش، سرکه

خیار چنبر/ مصلح: مصطکی، انیسون، روغن بادام

سبزی ها:

تربچه/ مصلح: نمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه

حبوبات:

گندم/ مصلح: سرکه کهنه، شیرینی های طبیعی

اقسام لوبیا/ مصلح: دارچین، زنجبیل، خردل، زیره، نمک، روغن زیتون، آویشن، فلفل، پختن با گوشت حیوان جوان

میوه ها:

انجیر تازه/ مصلح: سکنجبین، شربت ریواس، شربت بالنگ

انجیر خشک/ مصلح: گردو، آویشن، انیسون، بادام

انگور/ مصلح: تخم کرفس، غذاهای ترش، سکنجبین

خرما/ مصلح: آب انار، بادام، سکنجبین، گلاب، سرکه، کاهو

زردآلو/ مصلح: عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره، روغن زیتون

سیب/ مصلح: دارچین، گلنگبین، غذاهای لطیف

قیسی/ مصلح: عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره

گلابی/ مصلح: عسل، دارچین، هل، رازیانه، مربای زنجبیل، کندر، زیره

گیلاس شیرین/ مصلح: مهسل و ملیّن

موز/ مصلح: نمک، مربای زنجبیل، عسل، سکنجبین بُزوری و معتدل

مویز/ مصلح: سکنجبین، آبمیوه های ترش

گوشت ها:

بوقلمون/ مصلح: گشنیز، سماق

گوساله/ مصلح:  گشنیز، سماق، مرزه

گوسفند/ مصلح: گشنیز، سماق، مرزه، سرکه

پاچه/ مصلح: گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین

جگر سفید/ مصلح: شاه زیره، خیساندن و سپس کباب نمودن دارچین

جگر سیاه/ مصلح: ادویه گرم، نمک، دارچین، گشنیز، شاه زیره، سرکه، کباب نمودن

زبان/ مصلح: طبخ با سرکه یا گشنیز خشک، زیره، خولنجان، مرزه

مغز/ مصلح: نمک، آویشن، دارچین، زیره، ترشی های طبیعی

غاز/ مصلح: آب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل

سار/ مصلح: آب انار، آبغوره، سکنجبین ترش مزه، دارچین، هل

مرغ محلی/ مصلح: ادویه گرم، سکنجبین

میگو/ مصلح: شاه زیره، شربت انار، نعناع، سرکه

ادویه ها:

گل گاوزبان/ مصلح: صندل سفید

مغزهای گیاهی:

بادام درختی شیرین/ مصلح: مصطکی، عسل، ربوب ترش

تخم خربزه/ مصلح: بنفشه، عسل

تخم طالبی/ مصلح: بنفشه، عسل

کنجد/ مصلح: عسل، بریان نمودن

بادام زمینی/ مصلح: مصطکی، عسل

فرآوری شده:

ارده/ مصلح: سرکه، عسل

روغن بادام تلخ/ مصلح: عسل، شکر، نبات، بادام شیرین

روغن کنجد/ مصلح: عسل

شیره انگور/ مصلح: تخم ریحان، خشخاش، عسل

غذاهای گرم و خشک

لبنیات:

پنیر کهنه/ مصلح: مغزگردو، آویشن، عسل، نعناع خشک،  سبزی های معطّر

ریشه ها:

پیاز/ مصلح: شستن آن با آب و نمک، سرکه، آب انار، کاسنی

چغندر/ مصلح: خردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ، سرکه

سیر/ مصلح: پختن در آب و نمک، روغن بادام، کره، گشنیز، سکنجبین، انار ترش

کلم قمری/ مصلح: آویشن، پونه، انیسون، دارچین

موسیر/ مصلح: پختن در آب و نمک، روغن بادام، کره، سکنجبین

توت ها و بذرهای ملیّن:

تخم ریحان/ مصلح: مرزنجوش

فرنجمشک/ مصلح: بنفشه، سکنجبین

صیفی ها:

بادمجان/ مصلح: پختن با گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، انار، نمک، پیاز، زنجبیل تازه

فلفل سبز/ مصلح: صمغ عربی، صندل، گلاب

سبزی ها:

برگ چغندر/ مصلح: خردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ

پونه/ مصلح: آرد بلوط، رب مورد، سرکه

پیازچه/ مصلح: شستن با آب و نمک، سرکه، آب انار، کاسنی

ترخون/ مصلح: عسل، کرفس

تره/ مصلح: گشنیز، کاسنی تازه

تره تیزک(شاهی)/ مصلح: کاسنی، خرفه، سرکه

جعفری/ مصلح: سویق، بادرنجبویه، ترشی های طبیعی، کاسنی

رازیانه/ مصلح: صندل، سکنجبین

ریحان/ مصلح: نیلوفر

سی سنبر(سرسم)/ مصلح: کتیرا

شاه تره/ مصلح: کاسنی، هلیله زرد

شبدر/ مصلح: کاسنی

شنبلیله/ مصلح: سکنجبین، انیسون، کاسنی، برگ اسفناج، خرفه

شوید(شبت)/ مصلح: آبلیمو، آبغوره، ترشی های طبیعی، سکنجبین ساده

کرفس/ مصلح: انیسون

اقسام کلم بستانی/ مصلح: سکنجبین، پختن با گوشت حیوان، روغن بادام، خردل

کنگر آبی/ مصلح: عناب

کنگر فرنگی/ مصلح: ادویه گرم، سرکه، روغن زیتون

کنگر وحشی/ مصلح: سرکه، ترشی

گزنه/ مصلح: آبمیوه های سرد، زعفران

مارچوبه/ مصلح: عسل، سرکه، سکنجبین

مرزه/ مصلح: سرکه

نعناع/ مصلح: کرفس

والک/ مصلح: گشنیز، کاسنی تازه

حبوبات:

جوی دوسر(چاودار)/ مصلح: کتیرا

لپه/ مصلح: کتیرا

نخود/ مصلح: خشخاش، زیره، شوید، سکنجبین ساده، گلنگبین

میوه ها:

انبه/ مصلح: زنجبیل، نمک، مویز، شربت زرشک، روغن زیتون

به/ مصلح: عسل، انیسون، مربا نمودن آن با عسل

زیتون/ مصلح: مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی

نارگیل/ مصلح: عسل، میوه های ترش، لیمو، هندوانه

گوشت ها:

آهو/ مصلح: سماق، گشنیز، مرزه، پختن با روغن بادام یا کنجد،  سکنجبین

اردک/ مصلح: پختن با سرکه، کرفس، پونه، نخود، شوید، تره، دارچین، سکنجبین

بلدرچین/ مصلح: روغن کنجد، روغن بادام، آب انار، روغن زیتون

گاو/ مصلح: دارچین، فلفل، زنجبیل، پیاز، سکنجبین، گلپر، سیر، تره تیزک، زیره

گوزن/ مصلح: سرکه، آبغوره، روغن های گیاهی

دل/ مصلح: آویشن، زیره، فلفل، گلپر، خواباندن در روغن کنجد و بعد کباب کردن

شتر/ مصلح: جوشاندن با روغن زیتون، پختن با نمک و شوید، فلفل، سرکه، زیره

شترمرغ/ مصلح: سرکه، روغن

قرقاول/ مصلح: سکنجبین

گنجشک/ مصلح: آب انار، آبغوره، سکنجبین ترش، دارچین، هل

کبوتر/ مصلح: پختن با آبغوره و سرکه، کاسنی، کرفس، سماق، شوید، تره، نخود

کبک/ مصلح: ترشی های طبیعی، سکنجبین

خروس/ مصلح: سرکه، آبغوره، روغن های گیاهی، ادویه گرم، سکنجبین

تخم ماهی/ مصلح: زنجبیل، سکنجبین

کباب/ مصلح: سماق، گشنیز، فلفل، سکنجبین

ادویه ها:

آویشن/ مصلح: سرکه انگور

افتیمون/ مصلح: زعفران، کتیرا، روغن بادام، صمغ عربی

انیسون/ مصلح: رازیانه، سکنجبین

اسپند/ مصلح: میوه های ترش، سکنجبین

اسطوخدوس/ مصلح: سکنجبین

بادرنجبویه/ مصلح: صمغ عربی، کندر

برگ بو/ مصلح: کتیرا

پونه/ مصلح: کتیرا

تخم کافشه/ مصلح: انیسون، شیرینی های طبیعی

چای سبز و سیاه/ مصلح: شیربز، بادیان خطائی، مشک، دارچین، زنجبیل

خردل/ مصلح: روغن بادام، کاسنی، سرکه

دارچین/ مصلح: کتیرا، مصطکی

رازیانه/ مصلح: صندل، سکنجبین

رزماری/ مصلح: سکنجبین

زردچوبه/ مصلح: آب لیمو، آب بالنگ

زعفران/ مصلح: انیسون، سکنجبین

زنجبیل/ مصلح: عسل، روغن بادام

زنیان/ مصلح: گشنیز، باقلا

زیره/ مصلح: عسل، کتیرا، آویشن

سیاه دانه/ مصلح: در سرکه خیساندن، کتیرا

فلفل/ مصلح: روغن گیاهی سرد(برای گرم مزاجان)، عسل(برای سرد مزاجان)

کاکائو/ مصلح: زعفران، روغن پسته، گلاب

گلپر/ مصلح: خیساندن در سرکه، بوئیدن کافور یا گلاب، رازیانه، تخم خیارین

میخک/ مصلح: صمغ عربی

نمک/ مصلح: روغن بادام، آویشن، گوشت حیوان جوان

وانیل/ مصلح: زعفران، روغن پسته، گلاب

هل/ مصلح: کتیرا

مغزهای گیاهی:

اقسام بزرک/ مصلح: گشنیز، سکنجبین، عسل

بادام هندی/ مصلح: مصطکی، عسل، ربوب ترش

بادام درختی تلخ/ مصلح: عسل، خشخاش، بادام شیرین

بادام کوهی/ مصلح: مصطکی، عسل

بنه(پسته کوهی)/ مصلح: گلاب، رب ریواس، سکنجبین، ربوب ترش

پسته/ مصلح: زردآلو، انار ترش، سرکه، سکنجبین، آلو

تخم آفتابگردان/ مصلح: آبغوره، آب انار، سرکه

چلغوزه/ مصلح: خشخاش، عسل، سکنجبین، میوه های ترش

فندق/ مصلح: آب عسل، شکر سرخ، شربت به، سکنجبین

گردو/ مصلح: انار ترش، سکنجبین، خشخاش، ترشی های طبیعی

غذاهای فرآوری شده:

روغن زیتون/ مصلح: مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی

شکر سرخ یا سفید/ مصلح: کاهو، به، بادام، شیر تازه، ترشی های طبیعی

شیره خرما/ مصلح: سرکه، بادام درختی، سکنجبین، ترشی های طبیعی

عسل/ مصلح: آب انار ترش، آب لیمو، آب بالنگ، سرکه، گشنیز

غذاهای سرد و خشک

لبنیات:

قره قروت/ مصلح: انواع فلفل، سیاه دانه، زیره

کشک/ مصلح: گلنگبین، سیر، نعناع خشک، پونه کوهی

توت ها و بذرهای ملیّن:

بارهنگ/ مصلح: عسل، مصطکی

تمشک/ مصلح: عسل

شاه توت/ مصلح: عسل، آب انار، انار

سبزی ها:

ترشک/ مصلح: شربت ها، رازیانه، شکر سرخ

ریباس(ریواس)/ مصلح: شربت عود، انیسون، عسل

گشنیز/ مصلح: سکنجبین، زرده تخم مرغ با فلفل و نمک، آب مرغ، دارچین

حبوبات:

ارزن/ مصلح: عسل

باقلا خشک/ مصلح: عسل، پوست کندن، جوشاندن در آب و ریختن آب آن پس از پختن، روغن بادام، پونه، مرزه، فلفل، دارچین، آویشن، زیره، گلپر

برنج/ مصلح: خیساندن در آب و نمک، زعفران، زیره سیاه، شوید

جو/ مصلح: رازیانه، شیرینی های طبیعی، انیسون، روغن های گیاهی

ذرت/ مصلح: شیرینی های طبیعی، روغن های گیاهی

عدس/ مصلح: مرزه، روغن بادام، سرکه، گلپر، پختن با گوشت حیوان جوان، روغن کنجد تازه، پونه، زعفران، روغن گاوی

ماش/ مصلح: زیره، میخک، آب انار ترش، سماق، روغن بادام، زنجبیل، دارچین، فلفل، خردل

میوه ها:

آلبالو/ مصلح: عسل

ازگیل/ مصلح: انیسون، عسل، عود هندی

انار ترش/ مصلح: عسل

بالنگ/ مصلح: عسل، بنفشه، شربت انجیر، شربت خشخاش

تمر هندی/ مصلح: کتیرا، خشخاش، عناب، بنفشه، لعاب به دانه

زالزالک/ مصلح: انیسون، عسل، عود هندی

زرشک/ مصلح: میخک، شکر سرخ و شیرینی های طبیعی

زغال اخته/ مصلح: عسل، گلنگبین

سنجد/ مصلح: عسل، شکر سرخ

غوره/ مصلح: گلنگبین، شربت خشخاش، انیسون

کُنار/ مصلح: سکنجبین، گلنگبین، مصطکی

گریپ فروت/ مصلح: عسل، گلنگبین

لیمو عمانی/ مصلح: عسل، گلنگبین

نارنج/ مصلح: عسل، گلنگبین

ولیک/ مصلح: عسل، گلنگبین

گوشت ها:

بز/ مصلح: نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، میخک، بادام، نارگیل، خرما

قلوه/ مصلح: کباب با روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین، مصطکی، شاه زیره

سیرابی/ مصلح: گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین

ادویه:

سماق/ مصلح: انیسون، مصطکی، طبخ با بادمجان

قهوه/ مصلح: زعفران، گلاب، روغن  پسته، زنجبیل

نشاسته/ مصلح: کرفس، میخک، شیرینی های طبیعی

مغزهای گیاهی:

بلوط خوراکی/ مصلح: سکنجبین، عسل

شاه بلوط/ مصلح: سکنجین، عسل

غذاهای فرآوری شده:

سرکه/ مصلح: شیرینی های طبیعی، روغن بادام شیرین

غذاهای سرد وتر

لبنیات:

پنیر تازه/ مصلح: مغزگردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطّر

خامه/ مصلح: عسل

دوغ و ماست/ مصلح: زنیان، نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، زیتون، سیاه دانه، پونه

سرشیر/ مصلح: عسل

شیرپاستوریزه/ مصلح: عسل، گلاب

ریشه ها:

سیب زمینی/ مصلح: دارچین، زنجبیل، آویشن شیرازی

توت ها و بذرهای ملیّن:

اسفرزه/ مصلح: عسل، سکنجبین عنصلی

توت فرنگی/ مصلح: عسل

صیفی ها:

خیار بوته ای/ مصلح: نمک، رازیانه، زنیان، مویز، عسل، زیره، پوست کندن

اقسام کدو/ مصلح: آب عسل، میخک، زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره

گوجه فرنگی/ مصلح: روغن زیتون

هندوانه/ مصلح: پوست هندوانه، عسل، گلنگبین

سبزی ها:

اسفناج/ مصلح: پختن با روغن بادام، روغن گاوی تازه، دارچین، فلفل

بامیه/ مصلح: ادویه های گرم

خرفه/ مصلح: کرفس، نعناع، مصطکی

قارچ خوراکی/ مصلح: خردل، پختن با نمک و شوید، روغن کنجد، روغن زیتون، پونه، آویشن، فلفل، زنجبیل، زیره

کاسنی/ مصلح:

کاهو/ مصلح: نعناع، کرفس، زیره، مصطکی، سکنجبین، هلیله

حبوبات:

لوبیا سبز/ مصلح: دارچین، زنجبیل، خردل، زیره، نمک، روغن زیتون، آویشن، فلفل، طبخ با گوشت حیوان جوان

باقلا تازه/ مصلح: عسل، پوست کندن، جوشاندن در آب و ریختن آب آن پس از پختن، روغن بادام، پونه، مرزه، فلفل، دارچین، آویشن، زیره، گلپر

نخود سبز/ مصلح: آویشن، دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه

میوه ها:

آلو و آلوچه/ مصلح: عناب، گلنگبین، کندر، عسل، زنیان، زیره، روغن زیتون

انار شیرین/ مصلح: زنجبیل پرورده، انار ترش

پرتقال/ مصلح: عسل، گلنگبین

دارابی/ مصلح: عسل، گلنگبین

شفتالو/ مصلح: عسل، مربای زنجبیل

شلیل/ مصلح: عسل، گلنگبین، انیسون، زنیان، مصطکی، روغن زیتون

کیوی/ مصلح: عسل، گلنگبین

لیمو شیرین/ مصلح: عسل، گلنگبین

نارنگی/ مصلح: عسل، گلنگبین

هلو/ مصلح: عسل، مربای زنجبیل

آناناس/ مصلح:

گوشت ها:

انواع ماهی/ مصلح: پختن با دنبه یا کنجد، زنجبیل، آویشن، عسل، گلنگبین، اودیه گرم

مغزهای گیاهی:

به دانه/ مصلح: رازیانه، عسل

تخم کدو/ مصلح: عسل، گلنگبین

تخم هندوانه/ مصلح: عسل، گلنگبین

خشخاش/ مصلح: عسل، مصطکی

 


[1] - کتاب طب سنتی اسلامی،  مهدی برزو، با مقدمه پروفسور حسین خیراندیش، چاپ پنجم 1394، نشر ابتکار دانش، شابک: 5-107-11-600-978، صص 91 الی 101

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی